Tento šalát je neskutočne osviežujúci a dokonale pasuje k pečenej rybe.

 

 

PEČENÝ LOSOS SO SMOTANOVÝM UHORKOVO-FENIKLOVÝM ŠALÁTOM

4 porcie

 

    

 

  • 4 filety z lososa
  • štvrť lyžičky kajenského korenia
  • 1 citrón v biokvalite
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

 

 

Na šalát:

  • 1 šalátová uhorka
  • 1 fenikel
  • 200 ml kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica jablkového octu
  • olivový olej

 

 

  • Rúru predhrejte na 200 °C. Filety z lososa pokvapkajte olejom a uložte na plech. Posypte kajenským korením, soľou a mletým čiernym korením. Na každú porciu uložte tenké plátky citróna. Pečte 8 -10 minút.
  • V mise zmiešajte smotanu s jablkovým octom, so soľou a s mletým čiernym korením. Pridajte fenikel nakrájaný na tenké plátky a olúpanú uhorku nakrájanú na tenké plátky. Dobre premiešajte. Šalát posypte výhonkami fenikla.
  • Na taniere rozdeľte šalát a pridajte lososa. Môžete podávať s tmavým chlebom.

Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy-old/skvela-kombinacia-peceny-losos-osviezujuci-uhorkovo-feniklovy-salat-vas-dostane