Mäso umyjeme a osušíme.
Diviak na šípkovej omáčke
Diviak na šípkovej omáčke
Ingrediencie:
Postup:
Luxusný obed ako z reštaurácie u vás doma. Ak ste milovníkom diviny, tento recept si určite obľúbite.
V hlbokom hrnci rozpustíme masť a mäso zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
Opečené mäso vyberieme.
Do výpeku pridáme nakrájanú očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen. Krátko orestujeme.
Ďalej pridáme bobkový list, celé korenie, borievky, tymian, šípkový džem a podlejeme červeným vínom.
Všetko premiešame, zalejeme vývarom (alebo vodou) a pridáme mäso.
Varíme, pokiaľ nebude mäso mäkké.
Následne mäso vyberieme. Z omáčky vyberieme tymian, bobkový list, celé korenie a škoricu.
Omáčku rozimixujeme a následne prepasírujeme cez sitko.
Podľa chuti pridáme cukor, soľ a mleté čierne korenie.
Mäso nakrájame a podávame s omáčkou a knedľou.
Prajem dobrú chuť.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/77989/divina-na-sipkovej-omacke/