Zaliata zverina fotorecept
Zaliata zverina fotorecept
príprava
na 160 st. C °C
Suroviny:
200 g | |
z 1/2 citróna | |
3 strúčiky | |
cca 10 ks | |
po 5 guličiek | |
1/4 | |
1 | |
3 PL cca |
Postup:
- 1
Suroviny:
- 2
Pokrájané mäso dáme do pekáča spolu s viazaničkou byliniek, borievkami, olúpaným cesnakom, cibuľou, slaninou, tukom, a maslom. Pridáme koreniny, osolíme.
- 3
Zalejeme vínom a pečieme v rúre na 160 st. C cca dve a pol až tri hodiny prikryté, kým mäso nezmäkne.
- 4
Mäso a slaninu vyberieme zvlášť do misy.
- 5
Výpek precedíme cez hrubšie sito a cibuľu a cesnak prepasírujeme do výpeku.
- 6
Mäso dáme do mixéra aj s časťou premiešaného výpeku a rozmixujeme. Podľa hustoty ešte pridáme výpek. Ja som dala celý. Mäso natlačíme do keramickej nádoby a necháme prikryté v chladničke dokonale vychladnúť.
- 7
Na masu nalejeme prečírené maslo, vo vrstve hrubej 1 cm, a dáme do chladu stuhnúť. Podávame s chlebom, resp. s toustom, šalátom, príp. brusnicovým džemom alebo s cibuľovou marmeládou a pohárom dobrého červeného:)
- 8
Prečírené maslo: Maslo dáme do hrnca rozpustiť, a necháme pri vyššej teplote opatrne speniť. Penu odoberáme lyžicou, a maslo precedíme cez gázu tak, aby sediment zostal v hrnci. Vzniklo prečírené maslo. Týmto sa zalieva mäso, a pretože v ňom nie sú vzduchové bublinky ako v len rozpustenom masle, dlhšie vydrží a urobí nepriepustnú izolačnú vrstvu na mäse. Mäso sa dá natlačiť aj do zaváracích pohárov, zaliať tukom a sterilizovať pre dlhšiu spotrebu.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/zaliata-zverina-fotorecept/19335-recept.html