Zemiaky plnené mletým mäsom
Zemiaky plnené mletým mäsom
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 8. októbra 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
príprava
Suroviny:
4 ks väčšie | |
350 g mleté | |
1 PL | |
2 strúčiky | |
100 g | |
1 ks väčšia | |
400 g (v plechovke) | |
100 g | |
1/2 ČL | |
100 ml | |
100 g strúhaný | |
2 ks | |
Postup:
- 1
Zemiaky umyjeme, v šupke vložíme do osolenej vody a varíme ich domäkka.
- 2
Rozpálime panvicu s olejom, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky, mleté mäso a opečieme dohneda. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, vývar, čili a za stáleho miešania varíme asi 30 minút, než zmes zhustne.
- 3
Uvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, zľahka roztvoríme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré vmiešame do mäsovej zmesi. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou zmesou.
- 4
Naplnené zemiaky ukladáme do pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre pri teplote 200 °C približne 5 minút. Pred podávaním posypeme vňaťou z jarnej cibuľky, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme mikrobylinkami.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-plnene-mletym-masom-/81178-recept.html