Filety zo pstruha so studeným zemiakovým šalátom
Filety zo pstruha so studeným zemiakovým šalátom
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
8 filiet | |
1 PL | |
200 g | |
2 PL | |
600 g | |
300 g | |
100 g | |
50 g | |
1 ČL | |
100 g | |
200 ml | |
1 ČL | |
1 PL |
Postup:
- 1
Šalát: Zemiaky uvaríme v šupke. ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme biely jogurt, nasekanú šalotku, korenie, medvedí cesnak, jemne zľahka premiešame osolíme a necháme odležať.
- 2
Na panvičke rozpustíme maslo, rybu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a grilujeme z každej strany asi 3 – 4 minúty. Na dozdobenie požijeme medvedí cesnak a cviklu macerovanú v červenom víne.
- 3
Macerovaná cvikla: Čerstvú cviklu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do rajničky spolu s vínom, škoricou, medom a štipkou soli asi na 30 minút na miernom ohni.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/filety-zo-pstruha-so-studenym-zemiakovym-salatom/42761-recept.html