Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom
Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom
Foto: novalim
Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii?
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g (filet) | |
1 ks | |
1 ks | |
2 strúčiky | |
50 g (+ na obalenie) | |
1 ČL nastrúhaná | |
1 ČL | |
Na dip: | |
250 g (alebo grécky jogurt) | |
1 strúčik (prelisovaný) | |
1 ČL | |
1 PL čerstvý, nasekaný | |
1 PL | |
Postup:
- 1
Lososa umyjeme, osušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne na drobno nasekáme. Dáme ho do misy spolu s rozšľahaným vajcom, najemno nakrájanou šalotkou, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletou paprikou. Osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a postupne pridávame aj strúhanku.
- 2
Keď je všetko spolu dôkladne premiešané, zmes necháme chvíľu postáť, aby strúhanka nasiakla všetku vlhkosť a zmes sa dala dobre tvarovať.
- 3
Potom zo zmesi formujeme malé placky, ktoré ešte obalíme z každej strany v strúhanke. V hlbšej panvici necháme rozpáliť olivový olej a na miernom ohni potom placky opekáme z oboch strán. Prípadne ich môžeme olejom potrieť a dať do rúry piecť na 20 minút pri teplote 200 °C.
- 4
Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Placky podávame teplé s vychladeným kôprovým dipom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/lososove-fasirky-bez-lepku-s-koprovym-dipom/82556-recept.html