Tento šalát je neskutočne osviežujúci a dokonale pasuje k pečenej rybe.
PEČENÝ LOSOS SO SMOTANOVÝM UHORKOVO-FENIKLOVÝM ŠALÁTOM
4 porcie
- 4 filety z lososa
- štvrť lyžičky kajenského korenia
- 1 citrón v biokvalite
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
Na šalát:
- 1 šalátová uhorka
- 1 fenikel
- 200 ml kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
- 1 lyžica jablkového octu
- olivový olej
- Rúru predhrejte na 200 °C. Filety z lososa pokvapkajte olejom a uložte na plech. Posypte kajenským korením, soľou a mletým čiernym korením. Na každú porciu uložte tenké plátky citróna. Pečte 8 -10 minút.
- V mise zmiešajte smotanu s jablkovým octom, so soľou a s mletým čiernym korením. Pridajte fenikel nakrájaný na tenké plátky a olúpanú uhorku nakrájanú na tenké plátky. Dobre premiešajte. Šalát posypte výhonkami fenikla.
- Na taniere rozdeľte šalát a pridajte lososa. Môžete podávať s tmavým chlebom.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy-old/skvela-kombinacia-peceny-losos-osviezujuci-uhorkovo-feniklovy-salat-vas-dostane