Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept-sleďový šalát
Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept

Foto: kvakac
porcií
príprava
Suroviny:
| 400 g | |
| 65 g | |
| 65 g | |
| 65 g | |
| 65 g | |
| 65 g | |
| 65 g čerstvá | |
| Koreniny: | |
| 1 PL | |
| 1 PL | |
| 1 PL | |
| 1 KL | |
| 1/2 KL | |
| 100 ml | |
| 1/2 KL | |
Postup:
- 1
Tú sú pripravené suroviny, mimo cibule všetko sterilizované, z vlastných zásob. Všetky suroviny necháme v sitku, aby nálev odtiekol. Zo zaváraných uhoriek si nálev ešte necháme. Slede krájame asi na 1,5 cm pásy. Ostatnú zeleninu na mixéri krátko rozmixujeme. Cibuľu pred rozmixovaním pokrájame na kúsky.

- 2
Všetko dávame do nádoby kde to budeme miešať. Pridáme vínny ocot, cukor, korenie, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a olivový olej. Celé to premiešame. Musí to byť dostatočne mokré, ak nie, prilejeme vodu z uhoriek. Celý šalát tu vlhkosť do seba vtiahne a potom by to ostalo suché. Naložíme to do veľkého pohára a necháme to postať aspoň 12 hodín.

- 3
Po tejto dobe máme hotový veľmi dobrý šalát. Pre toho kto má rád kyslú rybacinu je to pochúťka. No a hlavne omnoho zdravšie bez majonézy. Je to niečo podobné ako v Čechách rybí pepřenky, ktoré dostať aj v Lidli. A najhlavnejšie je to po oslavách - života budič.



