Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept-sleďový šalát
Šalát z kyslých sleďov bez majonézy fotorecept
Foto: kvakac
porcií
príprava
Suroviny:
400 g | |
65 g | |
65 g | |
65 g | |
65 g | |
65 g | |
65 g čerstvá | |
Koreniny: | |
1 PL | |
1 PL | |
1 PL | |
1 KL | |
1/2 KL | |
100 ml | |
1/2 KL |
Postup:
- 1
Tú sú pripravené suroviny, mimo cibule všetko sterilizované, z vlastných zásob. Všetky suroviny necháme v sitku, aby nálev odtiekol. Zo zaváraných uhoriek si nálev ešte necháme. Slede krájame asi na 1,5 cm pásy. Ostatnú zeleninu na mixéri krátko rozmixujeme. Cibuľu pred rozmixovaním pokrájame na kúsky.
- 2
Všetko dávame do nádoby kde to budeme miešať. Pridáme vínny ocot, cukor, korenie, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a olivový olej. Celé to premiešame. Musí to byť dostatočne mokré, ak nie, prilejeme vodu z uhoriek. Celý šalát tu vlhkosť do seba vtiahne a potom by to ostalo suché. Naložíme to do veľkého pohára a necháme to postať aspoň 12 hodín.
- 3
Po tejto dobe máme hotový veľmi dobrý šalát. Pre toho kto má rád kyslú rybacinu je to pochúťka. No a hlavne omnoho zdravšie bez majonézy. Je to niečo podobné ako v Čechách rybí pepřenky, ktoré dostať aj v Lidli. A najhlavnejšie je to po oslavách - života budič.