Aioli - studená cesnaková omáčka
6. 2. 2024
Aioli - studená cesnaková omáčka
Aioli - studená cesnaková omáčka
Zdroj: muz_s_vareskou
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
250 ml
panenský olivový olej
2 ks
žĺtok
7 strúčikov
cesnaku
4 KL
teplá voda
100 g
mandle
1 KL
citrónová šťava
50 g
strúhanka
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1.
Prelisujeme cesnak, pridáme žĺtky, štipku soli, korenie, najemno pomleté mandle a strúhanku. Túto zmes poriadne premiešame a za stáleho miešania do nej prikvapkávame olej. Počas miešania pridáme 2 krát po dvoch lyžičkách teplej vody.
2.
Ako náhle nadobudne omáčku konzistenciu majonézy, pridáme citrónovú šťavu a ochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Výrazná chuť omáčky sa hodí k zelenine alebo k rybám. Takisto sa hodí aj k zemiakom uvareným v šupke.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/12030/aioli-studena-cesnakova-omacka/