Biele víno, ocot a nadrobno pokrájanú cibuľu dáme do menšieho hrnca, mierne posolíme, pokoreníme a varíme, kým sa tekutina sčasti neodparí. Potom odstavíme, necháme trocha ochladnúť, precedíme a vmiešame žĺtky.
Beárnská omáčka
17. 4. 2023
Beárnská omáčka

Zdroj: dreamstime
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
100 ml
biele víno
2 PL
ocot
1 PL
nakrájaná cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
3 ks
vaječný žĺtok
100 g
maslo
1 KL
sušený estragón
Postup:
1.
2.
Hrniec dáme do vodného kúpeľa, žĺtky vyšľaháme a potom po častiach pridáme maslo. Nakoniec omáčku ochutíme estragónom. Podávame ju s varenou alebo dusenou zeleninou či s mäsom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/45582/bearnska-omacka/