Čučoriedková omáčka k divine
13. 4. 2023
Čučoriedková omáčka k divine

Pripravovala som jednoduché pečené stehno zo srnca s opekanými zemiakmi a žiadala sa mi omáčka k divine, ktorá podčiarkne chuť mäsa. Ak podávate divinu s červeným vínom, môžete v recepte odporučené brandy nahradiť práve trochou suchého červeného vína.
Omáčka k divine:
- 100 g masla
- 1 cibuľa, stredne veľká
- 1 ČL trstinového cukru
- 1/2 štamprlíka brandy
- 1 čučoriedkový kompót
- 2 PL pikantného džemu (napr. ríbezľový)
- výpek z diviny
- soľ
Postup:
- V rajnici rozpustíme maslo, na ktorom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
- K popraženej cibuľke pridáme trstinový cukor, štipku soli.
- Pridáme pár kvapiek brandy, premiešame a necháme prevrieť.
- Zavárané čučoriedky zlejeme a bez šťavy pridáme ku skaramelizovanej cibuli.
- Podlejeme výpekom z diviny a na miernom ohni necháme odpariť nadbytočnú tekutinu.
- Nakoniec pridáme dve lyžice ostrého džemu a premiešame.
Zdroj: https://www.zosrdcadohrnca.sk/2015/08/01/cucoriedkova-omacka-k-divine/