Syrovo špargľová omáčka k mäsu alebo cestovinám
23. 4. 2024
20
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
cestoviny alebo mäso
100 g
gorgonzola
100 g
tavený syr v črievku
2 ks
cibuľa
500 ml
smotana na varenie
podľa chuti
bazalka
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
soľ
zväzok špargle
Postup:
1.
Do osolenej vody dáme variť cestoviny,prípadne dáme tiež dusiť mäso a podlievame
2.
Do hrnca dáme trochu oleja, nakrájanú cibuľku, speníme. Pridáme tavený syr, gorgonzolu alebo nivu, miešame kým sa syr neroztopí.Dáme variť alebo dusiť špargľu aby nám trochu zmäkla. (Kto má rád zdravú kuchyňu-cibuľku na oleji môžete vynechať).
3.
Zalejeme smotanou na varenie, ja som použil domáce kozie mlieko, (je dostatočne "husté"). Necháme prejsť varom a ochutíme korením, pridáme soľ, ale opatrne, syry sú dosť slané. Na záver pridáme špargľu a rozmixujeme omáčku.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/18083/cestoviny-so-syrovou-omackou/
upravené: vape