Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a citrónovo mätovým dipom
Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a citrónovo mätovým dipom
šéfkuchár hotela Zochova chata, 20. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny:
1,2 ks | |
1 kg | |
Marináda: | |
200 ml | |
1 PL čerstvý, nasekaný | |
1 PL čerstvý, nasekaný | |
4-5 strúčikov | |
1/2 ČL | |
Mätový dip: | |
200 g | |
2 PL | |
2 PL | |
1-2 PL najemno nasekaná |
Postup:
- 1
Marináda: Pretlačený cesnak, olivový olej, nasekané bylinky, soľ, korenie poriadne premiešame.
- 2
Jahňacie kotlety očistíme a zbavíme tuku, aby zostalo čisté mäso. Nakrájame na 2 centimetre hrubé kúsky s kosťou. Polovicou marinády potrieme kotlety z oboch strán. Odložíme na polhodinku na chladné miesto.
- 3
Baby zemiaky opláchneme, povaríme v osolenej vode 10 minút, vychladíme. Prepolíme na polovicu a v miske premiešame s druhou polovicou marinády. Dáme na stredne rozpálený gril a opekáme z oboch strán domäkka. Kotlety dáme na rozpálený gril a opekáme z oboch strán 4–5 minút.
- 4
Mätový dip: Mätu nasekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, tvaroh, kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Podávame ku grilovaným kotletám a zemiakom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-jahnacie-kotlety-s-baby-zemiakmi-a-matovym-dipom/80207-recept.html