Írsky beef stew
Irish stew
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 18. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g | |
100 ml | |
150 g | |
4 ks | |
5 strúčikov | |
200 g | |
100 g | |
200 g | |
1 l | |
200 g | |
Postup:
- 1
Mäso nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu nakrájame na kocky 2x2 cm, slaninu na drobné kocky. Vo veľkom kastróle zohrejeme olej, pridáme slaninu a opečieme ju.
- 2
Postupne pridáme cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a jahňacie mäso. Dôkladne opečieme, ochutíme soľou a korením. Podlejeme horúcim vývarom a na miernom ohni dusíme asi hodinu.
- 3
Po hodine pridáme pór, kel a zemiaky. Dusíme ďalšiu polhodinu. Na konci dochutíme a môžeme zahustiť nastrúhaným zemiakom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/irish-stew/57410-recept.html