Jahňacie ihly
Jahňacie ihly
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 23. augusta 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 1/2 kg (alebo stehno) | |
| 1/2 čl | |
| 1 čl | |
| 1 čl | |
| 2 čl | |
| 1/2 čl | |
| 3 strúčiky | |
| 50 g | |
| 2 PL | |
| Salsa pico de gallo: | |
| 2 ks | |
| 1/2 ks | |
| 1 ks | |
| 2 ks | |
| 1 zväzok | |
Postup:
- 1
Jahňacie mäso zomelieme, pridáme všetky koreniny, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý koriander.
- 2
Z ochutenej zmesi tvoríme malé šišky, ktoré napichujeme na ihly vopred namočené vo vode. Šišky kladieme na gril a grilujeme z každej strany 4 – 5 minút.
- 3
Jahňacie ihly môžeme podávať s bielym jogurtom ochuteným mätou a olivovým olejom - ako je na obrázku alebo s omáčkou - salsou:
Pico de gallo: Všetky suroviny potrebné na jej prípravu nakrájame najemno, pomaly pridávame olivový olej a červený vínny ocot, osolíme a okoreníme.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jahnacie-ihly/59983-recept.html