Jahňacie kolienko na strapačkách
Jahňacie kolienko na strapačkách
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. januára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
4 ks | |
1 kg | |
1 ks | |
400 g | |
300 g | |
100 g | |
8 strúčikov | |
Postup:
- 1
Jahňacinu položíme na plech, pridáme rozmarín a cesnak a zalejeme husacou masťou ohriatou na 80 °C.
- 2
V rúre vyhriatej na 100 °C konfitujeme asi 2 hodiny. Po dorobení necháme mäso vychladnúť v tuku.
- 3
Pred podávaním mäso vyberieme z masti, odstránime prebytočný tuk a upečieme do chrumkava vo vyhriatej rúre.
- 4
V mise urobíme klasické cesto na zemiakové halušky a uvaríme ich. Kyslú kapustu podusíme v hrnci, dochutíme cukrom a zahustíme zotretým zemiakom. Pridáme do halušiek, zamiešame a podávame aj s kolienkom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jahnacie-kolienko-na-strapackach/62110-recept.html