Pečené jahňa na ražni
Pečené jahňa - Агнешко Печено
Foto: alex37
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme možnosť upiecť jahňa na ražni, pečieme ho jednoduchým spôsobom
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
Postup:
- 1
Jahňacie mäso umyjeme usušíme, prešpikujeme bohato cesnakom, osolíme a natrieme vymiešaným maslom s červenou paprikou. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a na 200°C pečieme do zovretia vody v plechu. Teplotu znížime cca na 150°C a pečieme ešte 60-90 min. závisí od veľkosti jahňaťa. Keď sa mäso oddeľuje od kosti, odkryjeme ho a zapečieme cca 20-30 min. do červena.
- 2
ako príloha, bulgur a tradičný zelený šalát http://varecha.pravda.sk/usercontent/images/velky-recept42129_1397459878.jpg
V prípade že dávame jahňacinu na ražeň suroviny ako soľ,papriku,zotretý cesnak,rozpustené maslo zmiešame s vodou a potierame jahňacinu
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-jahna-/51034-recept.html
upravené: vape