Grilovaný hermelín bez grilu
12. 6. 2023
Grilovaný hermelín bez grilu
Ako si pripraviť hermelín za pár minút aj v zime v pohodlí domova
Porcií: 2
Potrebujeme:
-
Alobal
Ingrediencie:
- 2 balenia hermelínu
- olivový olej
Brusnicová omáčka:
- 150 g brusníc
- 1 HR vody
- 1/2 HR cukru
Postup:
-
Hermelín vyberieme zo svojho obalu a potrieme to kvapkami oleja z každej strany.
-
Takýto naolejovaný hermelín obalíme alobalom. Stačí štvrcový útržok alobalu.
-
Rozohrejeme si panvicu na stredný stupeň. Keď je panvica rozohriata, položíme naň hermelín v alobale. Grilujeme z každej strany asi 2 minúty.
-
Keď bude hermelín vnútri mäkký, budete to cítiť aj cez alobal. Môžete ho občas vyskúšať vareškou / kliešťami.
-
Hermelín vyberieme z alobalu a podávame so šalátom a brusnicovou omáčkou.
Brusnicová omáčka:
-
Do hrnca vložíme brusnice, cukor a vodu.
-
Varíme na miernom plameni, kým sa cukor nerozpustí a trošku neosladí brusnice.
-
3/4 brusníc rozmixujeme ponormým mixérom na pyré/džem, zvyšok necháme v celku.
Zdroj: https://varenapecena.sk/grilovany-hermelin-bez-grilu-s-brusnicovou-omackou/