Šošovicové fašírky
Šošovicové fašírky
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021

Foto: Miloš Mikuš
príprava
Suroviny:
| 100 g | |
| 100 g | |
| 100 g | |
| 3 strúčiky | |
| 1 ks veľká | |
| 3 ks (jedno na obalenie) | |
| podľa potreb | |
| 2 PL (alebo koriandrová) | |
| 2 štipky | |
| 2 PL | |
Postup:
- 1
Šošovicu necháme 1 až 2 hodiny napučať vo vode. Potom ju varíme s rascou, cesnakom a pokrájaným zemiakom bez soli domäkka (asi polhodinu). Osolíme až na záver. Uvarenú šošovicu scedíme.
- 2
Cibuľu pokrájame nahrubo a pomaly opražíme na 1 PL masti až do hneda. Opečenú cibuľu aj s masťou, nasekanú vňať a olej pridáme k scedenej šošovici a dohladka rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Pridáme 2 vajcia a zahustíme strúhankou.
- 3
Pomocou dvoch lyžíc zo zmesi vytvárame guľky, do ktorých vkladáme kúsky syra. Obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a vyprážame na masti.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/sosovicove-fasirky/79671-recept.html