Tekvica pečená s jablkom a s medom fotorecept
Tekvica pečená s jablkom a s medom fotorecept
Foto: palokuchki
Takto pecena tekvica je vyborna na vecerne maskrtenie pocas dlhych zimnych vecerov, ale je aj chutna ako priloha k pecenemu masu
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny:
750 g | |
3 | |
2 PL | |
40 g |
Postup:
- 1
Tentokrat som pouzila tuto tekvicu. Tu sa vola blue skin pumpkin - tekvica s modrou kozou. No mozu sa pouzit rozne oranzove tekvice vhodne na pecenie.
- 2
Tekvicu som ocistila a nakrajala som ju na priblizne rovnake kusky. Jablka som nesupala, len som ich porozkrajovala na osminky. Tekuty med som rozmiesala s rozpustenym maslom.
- 3
Jablka s tekvicou som poliala s pripravenym maslom a medom. Takto pripravene som to piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut. Jablka pecenim pustia stavu. Zmiesanim s maslom a s medom nam na plechu zostane velmi chutny sirup.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/tekvica-pecena-s-jablkom-a-s-medom-fotorecept/41135-recept.html