Makaróny s čerstvými kuriatkami
3. 11. 2023
Makaróny s čerstvými kuriatkami
Makaróny s čerstvými kuriatkami
Zdroj: gurmanka
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
2 ks
cibuľa
100 g
prerastená slanina
500 g
huby kuriatka
400 g
makaróny
štipiek
soľ
2 PL
olej
25 g
maslo
150 g
creme fraiche (smotana na šľahanie 33 % a cmar)
štipiek
čierne korenie
1 zväzok
pažitka
2 PL
lístok majoránu
Postup:
1.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na prúžky. Kuriatka očistíme a v prípade potreby ich umyjeme, avšak nie pod tečúcou vodou, ale vo väčšej nádobe s vodou alebo v dreze. Huby sa nesmú napiť vodou. Väčšie kuriatka prekrojíme na polovičky.
2.
Makaróny uvaríme al dente podľa návodu na obale v osolenej vode, potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
3.
Na panvici rozpálime olej a pokrájanú slaninu na ňom dochrumkava opečieme. Potom ju vyberieme dierkovanou naberačkou vo zvyšnom omastku rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a kuriatka a za stáleho miešania pražíme tak dlho, kým sa tekutina úplne nevyvarí.
4.
Ku kuriatkam pridáme créme fraiche a opečenú slaninu. Všetko ohrejeme, osolíme a okoreníme. Pažítku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno, lístky majoránu nasekáme. K hubám primiešame pažítku a lyžicu majoránu. Odkvapkané makaróny premiešame s kuriatkami a všetko posypeme druhou lyžicou majoránu. Upravíme na taniere a podávame.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/6200/makarony-s-cerstvymi-kuriatkami/