Tagliatelle s pestom z medvedieho cesnaku a vlašských orechov s parmezánom
22. 5. 2023
Tagliatelle s pestom z vlašských orechov
Tagliatelle s pestom z vlašských orechov
Zdroj: vegetarianka3
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
2 strúčiky
cesnaku
1 zväzok
bazalka alebo medvedí cesnak
100 g
vlašské orechy
4 PL
olej
2 PL
strúhaný parmezán
400 g
cestoviny tagliatelle
1 štipka
soľ
2 ks
avokádo
2 PL
citrónová šťava
12 ks
kokteilové paradajky (nemusia byť)
100 g
rukola
1 PL
biely vínny ocot
1 štipka
mleté čierne korenie
Postup:
1.
Na pesto vymiešame cesnak, bazalku (prípadne medvedí cesnak) a orechy. Pridáme ešte 2 PL oleja, parmezán a všetko dobre premiešame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, potom ich zlejeme a necháme odkvapkať. Medzitým si olúpeme avokádo, vyberieme jadro, dužinu nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
2.
Paradajky opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na štvrtinky,kožku ošúpeme,prípadne paradajku nemusíme dávať. Rukolu preberieme, opláchneme a natrháme. Všetko okrem cestovín premiešame s olejom a octom, 3 až 4 minúty prehrievame, osolíme a okoreníme. Pesto premiešame so 60 ml vody a s cestovinami. Hotové podávame s avokádovou zeleninou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/11404/tagliatelle-s-pestom-z-vlasskych-orechov/
upravené: va-pe