Jelenie (danielie) stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom fotorecept
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom fotorecept

Foto: patroveckypitrs
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny:
300 g (mäso) | |
2 PL | |
2 dcl | |
4 PL vykôstkované | |
2-3 strúčiky | |
Koreniny: | |
1/2 KL | |
1/2 KL | |
6 ks | |
6 ks | |
1-2 ks | |
Postup:
- 1
Koreniny si čerstvo zomeliem, cesnak pretlačím cez lis.
- 2
Dám do misky koreniny, pridám 3 KL oleja a 1 KL octu plus cesnak premiešam. Nechám to postáť aspoň hodinu.
- 3
Potom zarobenými koreninami natriem na mäso. Zatiaľ nesolím. Všetko to uzavriem v hrnci na 3 aj 4 dní v chlade.
- 4
Ja som to začal robiť po 3 dňoch. Mäso so vytiahol a nechal v kuchyni nech naberie teplotu kuchyne. Ďalej som si pripravil višne polené, maslo, džem višňový, červené pivo čerešňové a olej.
- 5
Na panvicu som dal asi 3 Pl oleja a dva plátky masla zohriať. V horúcom som mäso opiekol s každej strany po tri minúty.
- 6
Mäso som preložil do hrnca, osolil a podlial trochu s pivom asi 0,8 dcl a zavrel vrchnákom. Hrniec som dal do rúry na 15 minút na teplotu 180 °C.
- 7
Do výpeku na panvici som pridal pivo asi 1,2 dcl, višne a džem višňový.
- 8
Nechal som to redukovať až na hustú omáčku.
- 9
To sa mi všetko urobilo naraz, mäso aj omáčka. Ja som k tomu použil zemiakovú kašu. Naložil na tanier a môžeme obedovať za polhodinu od začatia varenia. Takto upravené mäso s višňami mám veľmi rád. Verte aj divina sa dá rýchlo uvariť ak je správne odležaná. Želám aj Vám dobrú chuť.
Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/jelenie-stehno-s-visnovou-omackou-a-ceresnovym-pivom-fotorecept/66733-recept.html