Srnčí chrbát-medailónky v brusnicovej omáčke
Srnčie medailóniky v brusnicovej omáčke
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g | |
200 g | |
100 ml | |
Príloha: | |
Postup:
- 1
Deň vopred nakrájame mäso cez vlákna na medailóniky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a naložíme do oleja s cesnakom a rozmarínom.
- 2
Medailóniky opekáme na panvici z jednej aj druhej strany niekoľko minút, vyberieme a dáme do alobalu.
- 3
Do výpeku pridáme trochu masla, brusnicového kompótu, červené víno a zredukujeme omáčku na potrebnú hustotu. Dochutíme soľou, korením a čerstvým rozmarínom. Podávame s bylinkovou knedľou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/srncie-medailoniky-v-brusnicovej-omacke/68924-recept.html