Srnčí guláš
Srnčí guláš
Divina si vyžaduje pomerne veľa času na prípravu, ale výsledok stojí za to!
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
2 dlrastlinný olej
-
2 ksbokový list
-
5 ksnové korenie
-
5 ksborievka
-
5 strúčikovcesnak
-
soľ, mleté čierne korenie
-
1 kgsrnčie stehno
-
3 ksväčšia cibuľa
-
2 dlparadajkový pretlak
-
1 literhovädzí vývar
-
2 dltmavé pivo
-
soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika
Postup:
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Premiestnime ho do uzatvárateľnej nádoby a zmiešame s: olejom, bobkovým listom, novým korením, borievkou a cesnakom. Dosolíme, okoreníme, uzavrieme a uložíme na noc do chladu.
-
2
Vo väčšom hrnci si na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľku. Marinované mäso zabavíme bobuliek korenia, cesnaku aj bobkového listu a dáme ho zatiahnuť k restovanej cibuľke. Pridáme pretlak a mletú papriku. Premiešame a chvíľku dusíme.
-
3
Mäso zalejeme vývarom a pivom tak, aby bolo celé pod hladinou tekutiny a na miernom ohni za občasného miešania varíme do zmäknutia (cca 3 hodiny). Keď sa odparí vývar, vždy ho trochu dolejeme. Keď je mäsko mäkké, ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.
-
4
Guláš podávame s domácou knedľou alebo čerstvým chlebíkom.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/7016/srnci-gulas/#google_vignette