Tagliatelle ragú s 3 druhov mäsa
17. 4. 2023
Tagliatelle s ragú
Zdroj: muz_s_vareskou
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
Tagliatelle:
400 g
hladká múka špeciál
60 ml
olivový olej
4 ks
vajce
Ragú:
400 g
stehno z daniela
100 g
slanina
75 g
mrkva
75 g
zeler
100 ml
zeleninový vývar
100 ml
červené víno
400 ml
paradajková omáčka
400 g
strúhaný parmezán
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
šalotka
1 zväzok
rozmarín
korenie
petržlen
soľ
Postup:
1.
Vyšľaháme vajcia a spojíme ich s múkou a olejom. Zo zmesi vypracujeme cesto. Pomocou strojčeka na cestoviny zhotovíme tenký plát, z ktorého vytvoríme rezance. Osolíme vriacu vodu a vložíme do nej cestoviny, ktoré uvaríme a po precedení ich naložíme na tanier.
2.
Nakrájame šalotku, slaninu, koreňovú zeleninu a cesnak.
3.
V mlynčeku na mäso pomelieme mäso z daniela a potom ho okoreníme a osolíme. Následne usmažíme slaninu, ku ktorej pridáme šalotku, zeleninu a orestujeme. K tomuto základu pridáme aj mleté mäso, rozmarín a prilejeme víno a vývar.
4.
Na záver prilejeme paradajkovú omáčku, osolíme a necháme spolu všetko prevariť. Hotové cestoviny prelejeme ragú a posypeme parmezánom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/16281/tagliatelle-s-ragu/