Viedenský guláš z daniela
Viedenský guláš z daniela
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g | |
150 g | |
80 g | |
50 g | |
200 g | |
2 PL | |
0,3 l | |
20 g | |
1 PL | |
3 g | |
120 g | |
Postup:
- 1
Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, opečieme cibuľku na tuku dohneda, pridáme med, lekvár, po chvíli vložíme mäso a za stáleho miešania restujeme, kým sa nezavrie, zaprášime paprikou, vsypeme borievky, pridáme korenie a soľ a podlejeme vínom. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajkový pretlak, urestujeme a podlejeme vodou, dusíme do mäkka.
- 2
V priebehu dusenia prilievame vodu alebo vývar. Guláš nezahusťujeme. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak, dosolíme a dokoreníme.
- 3
Na zvýraznenie chuti môžeme počas dusenia pridať rozmarín. Brusnice pridávame až na tanieri; spolu s viedenskou knedľou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/viedensky-gulas-z-daniela/14615-recept.html