Hovädzie fašírky v ostro kyslej hubovej omáčke
Hovädzie fašírky v ostro kyslej hubovej omáčke
Jedinečná kombinácia jemného mletého mäska s voňavými hubami a pikantnou omáčkou.
Hovädzie fašírky v ostro kyslej hubovej omáčkeZdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
500 gmleté hovädzie mäso
-
2 PLvajce
-
2 PLPL strúhanka
-
1 hrsťpetržlenová vňať
-
soľ, korenie,
-
rastlinný olej na vysmážanie
-
1 kscibuľa
-
2 strúčikycesnak
-
1 ksčili paprička
-
200 gšampiňóny
-
1 konzervanasekané lúpané paradajky
-
2 dlhovädzí vývar (bujón)
-
1 PLcukor
-
1 PLocot
-
1 PLsójová omáčka
-
soľ, korenie,
Postup:
-
1
V miske spolu vypracujeme mäso, vajce, strúhanku a nasekanú vňať. Dosolíme a okoreníme.
-
2
Zo zmesi tvarujme fašírky, ktoré potom krátko osmažíme na troche rozpáleného oleja (použijeme väčšiu panvicu) - iba tak dlho, aby sa zatiahli a jemne zozlatoveli na oboch stranách. Odložíme bokom.
-
3
Rúru rozohrejeme na 180 °C.
-
4
Na šťave z mäska potom restujeme nasekanú cibuľku, cesnak a čili papričku. Pridáme nakrájané šampiňóny a krátko restujeme. Následne prelejeme konzervu paradajok a vývar a necháme pár minút prebublať. Na záver omáčku dochutíme cukrom, octom, sójovou omáčkou, soľou a korením.
-
5
Ak máme panvicu vhodnú do rúry, poukladáme fašírky na omáčku a dáme piecť do rúry na cca 20 minút. Ak nemáme takúto panvicu, omáčku jednoducho nalejeme na dno zapekacej misky a pridáme mäsko a pečieme v rúre.
-
6
Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6900/hovadzie-fasirky-v-ostro-kyslej-hubovej-omacke/