Plnená mäsová roláda
Plnená mäsová roláda
Foto: maminka1
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny:
500 g | |||||
1 ks | |||||
4 zubky | |||||
2 ks | |||||
Plnka: | |||||
|
Postup:
- 1
V mise si premiešame mäsko, nadrobno nakrájanú cibuľu,pretlačený cesnak,soľ,korenie,majoránku,strúhanku a vajíčka...z jedného bielka si polovicu odoberieme do pohárika-potrieme nim celú roládu :-) a všetko dobre premiešame...masa by mala byť taka akurát nie veľmi hustá ani riedka...
- 2
Na papier na pečenie si položíme mäso ktoré rukami vytvarujeme do obdlžníka, do stredu položíme 3 očistené vajíčka, vajíčka obložíme uhorkou, kápiou,plátkami údeného syra a slaninou a pomaly dvihneme jednu aj druhu stranu papiera a spojíme mäso nad vajíčkami a vytvarujeme roládu...dobre postískame aby sa vyplnili medzery medzi mäsom a vajcom..
- 3
Mäso ešte stále mame na papieri...s maslovačkou alebo pierkom ho potrieme rozhabarkovaným bielkom - celú roládu a potom ju obsypeme strúhankou, ja ju v nej aj vyváľam :-)
- 4
Pomaly prenesieme na pekáč/zapekaciu misu vymastenú olejom a pečieme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny na 175 C kvôli chrumkavej kôrke..posledných 20 minút zapnem ventilátor ale stíšim teplotu na 150 C Príloha: zem. kaša, zem. pyré, varené zemiaky + uhorka,cvikla kto čo ma rád :-)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/plnena-masova-rolada/32291-recept.html
upravené: va-pe