Bravčová panenka s hríbovou omáčkou fotorecept
Bravčová panenka s hríbovou omáčkou fotorecept

Foto: jack
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g | |
plátky | |
5-6 ks | |
1 PL | |
50 g | |
Príloha: | |
30 g | |
Postup:
- 1
Panenku si umyjeme, osušíme,nakrájame asi na 5 cm kúsky. Osolíme a okoreníme korením 4 farieb.
- 2
Obalíme slaninkou ,ja som použila oravskú. A prepichneme špáradlom, aby nám slaninka držala.
- 3
Na panvicu si dáme troška oleja ktorý dobre rozpálime, a panenku s oboch strán opečieme. Asi 4minúty.
- 4
Vyberieme na plech ktorý sme si vymastili trochou oleja. Dáme do rúry zapiecť asi na 20 minút. Z panenky mi vyšlo 8 kúskov, ostatné mám karé.
- 5
Hríbová omáčka: Hríby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Ja som mala zamrazené, tak som ich len rozmrazila a pridala do hrnca s roztopeným maslom.
- 6
Trošku osolíme aby pustili šťavu. Podlejeme vývarom, ja som mala kurací, ale môžete použiť aj hubový bujon.
- 7
Povaríme asi 20 minút, aby huby zmäkli a zahustíme Solamylom, ktorý sme si rozmiešali v troške vody.
- 8
Ako príloha sa k tomu hodia americké zemiaky. Zemiaky umyjeme so šupkou. Pokrájame na mesiačiky, dáme na plech, posypeme amer.korením, soľou, rascou. Dáme piecť. Pred dopečením dáme na vrch kocky masla.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panenka-s-hribovou-omackou-fotorecept/65242-recept.html