Bravčové líčka na víne s hubami
Bravčové líčka na víne s dubákmi
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny:
600 g | |
200 g (mrkva, petržlen, zeler) | |
1 ks | |
1 PL | |
200 ml | |
1 PL | |
1 ks | |
Na zemiakové pyré: | |
500 g | |
100-150 ml | |
1 PL | |
Na omáčku: | |
1 hrnček (iné mrazené alebo čerstvé hríby) | |
1 PL | |
150 g | |
2 ks | |
200 ml | |
Postup:
- 1
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, vložíme mäso a opečieme z obidvoch strán. Okoreníme a osolíme.
- 2
Mäso vyberieme a do výpeku pridáme cibuľu, pretlak a červené víno. Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme do varu, pridáme späť mäso a petržlenovú vňať. V rúre pečieme pri teplote 160 °C asi hodinu.
- 3
Zemiakové pyré: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, vylejeme vodu a rozmixujeme s ohriatym mliekom a maslom.
- 4
Omáčka: Na masle opražíme nakrájanú šalotku a slaninku, pridáme dubáky, tymian, červené víno a prepasírovaný vývar z líčok. Povaríme. Na zemiakovú kašu podávame bravčové líčko a dookola ozdobíme dubákovou omáčkou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-licka-na-vine-s-dubakmi-/65915-recept.html