BRAVČOVINA S KRÚPAMI a so zeleninou
30. 5. 2023
Doprajte si poriadny obed: BRAVČOVINA S KRÚPAMI a so zeleninou

Bravčovina s krúpami a so zeleninou
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
PRÍPRAVA: 45 minút MNOŽSTVO: 4 porcie
POTREBUJETE:
- 120 g krúp
- 500 ml zeleninového vývaru
- 500 g bravčového chrbta
- 2 cibule
- 500 g paradajok
- 3 lyžice oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky cukru
- 100 ml suchého bieleho vína
- 750 ml mäsového vývaru
- 1 brokolica
- 1 menší karfiol
- 1 lyžica masla
- ½ lyžičky kurkumy
POSTUP:
- Krúpy zalejeme zeleninovým vývarom a varíme 15 minút. Stiahneme z ohňa a necháme pod pokrievkou odstáť ďalších 30 minút. Precedíme a necháme dobre odkvapkať.
- Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu najemno nasekáme a paradajky nakrájame. Mäso opečieme vo veľkom hrnci na oleji. Pridáme cibuľu a necháme zosklovatieť. Osolíme a okoreníme. Vmiešame pretlak, posypeme cukrom, zalejeme vínom a mäsovým vývarom. Privedieme do varu, pridáme paradajky a spolu varíme asi hodinu, kým mäso nezmäkne.
- Brokolicu a karfiol nalámeme na ružičky. Karfiol pridáme do hrnca a varíme 10 minút, potom pridáme brokolicu a varíme ďalších 5 minút. Dochutíme soľou, korením a kurkumou. Krúpy vmiešame do mäsovej zmesi a podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Zdroj: https://zivot.pluska.sk/recepty/doprajte-poriadny-obed-bravcovina-krupami-zeleninou
https://zivot.pluska.sk/recepty/doprajte-poriadny-obed-bravcovina-krupami-zeleninou/2