Držky na paprike
Držky na paprike
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny:
1 kg | |
1 ks | |
1 ks | |
1 ks | |
1 ks | |
2 strúčiky | |
3 ks | |
2 PL | |
1 PL | |
1 PL | |
štipka | |
200 ml |
Postup:
- 1
Držky premyjeme vo vode a varíme so soľou a s bobkovým listom domäkka.
- 2
Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme uvarené držky (vývar si odložíme), orestujeme a pridáme mletú papriku. Vložíme nakrájanú papriku, paradajku a zalejeme hovädzím vývarom.
- 3
Dusíme približne 20 minút. Podľa potreby dolievame vývarom z držiek. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak, majorán a nakrájané čili. Necháme prevrieť a podávame s maslovými haluškami.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/drzky-na-paprike-/77344-recept.html