Hovädzí roastbeef so zelerovou remuládou
21. 3. 2024
Roastbeef so zelerovou remuládou
Roastbeef so zelerovou remuládou
Zdroj: Hellmanns_tatarska_omacka
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
hovädzie nízka roštenka
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 PL
olej
Na zelerovú remuládu:
1 ks
menší zeler
4 ks
vetvičky stopkového zeleru
1 hrsť
biele hrozno
1ks zelený šalát
Zálievka:
2 PL
dijonskej horčice
2 PL
medu
150 ml
olivový, alebo repkový olej
ks
citrónovej šťavy
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
Na servírovanie:
ks
čerstvý chlieb
1 PL
tatárska omáčka Hellmann‘s
Postup:
Pre všetkých objaviteľov chutí.
1.
Rúru rozohrejte na 140°C. Nízku roštenku dobre nasoľte, okoreňte, ľahko potrite olejom a vložte do pekáča. Ten následne vložte do rúry a pečte 40 minút.
2.
Vytvorte si zálievku zmiešaním dijonskej horčice, medu a olivového oleja. Je potrebné ju dochutiť podľa chuti šťavou z citrónu, soľou a korením.
3.
Zeler očistite, potom nakrájajte na tenké plátky, a tie potom na cca 4-5 cm tenké prúžky. Stopkový zeler tiež nakrájajte na drobné plátky. Dajte do misky a dobre premiešajte so zálievkou, aby sa dostala ku každému kúsku.
4.
Hotový roastbeef vyberte z rúry a nechajte pár minút odležať. Potom ho ostrým nožom nakrájajte na tenké plátky. Na tanier naservírujte zelerovú remuládu, roastbeef, zelený šalát, Tatársku omáčku Hellmann’s a chlieb.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/68775/roastbeef-so-zelerovou-remuladou/
upravené: vape