Hovädzie na hríboch a šampiňónoch s tarhoňou fotorecept
Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou fotorecept

Foto: dorisa
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g | |
40 g | |
100 g, (masť) | |
100 g | |
100 g, - dubáky(mrazené) | |
40 g | |
Postup:
- 1
Pripravila som si suroviny.
- 2
Mäso som umyla, osušila a prešpikovala údenou slaninou. Potom som ho osolila, a okorenila čiernym mletým korením a rascou.
- 3
Do hrnca som si dalal olej, na ňom som do sklovoita popražila cibuľu, nadrobno nakrájanú.
- 4
Trocha som to podliala vodou a prihodila som jednu kocku bujónu(može byť len voda) a vložila som pripravený kus mäsa.
- 5
Mäso dusíme prikryté, za občasneho podlievania, udusíme do polomäkka.
- 6
Potom pridáme rozmrazené hríby( dubáky) a dodusíme.
- 7
Po uvarení mäsa toto vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu zahusíme hladkou mukou rozriedenou v troche vody. Ak je treba, dochutíme omáčku a mäso vratime do omáčky.
- 8
K jedlu sa hodí tarhoňa. Pripravíme si ju nasledovne: Do kastróla s olejom dáme tarhoňu, nasucho ju popražíme........
- 9
...zalejeme vodou(asi 1cm nad )osolíme a dusíme, prikryté, kým nie je mäkká.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-na-hribikoch-s-tarhonou-fotorecept/13316-recept.html