Hovädzie na víne s brusnicami
Hovädzie na víne s brusnicami
Foto: foorick
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g | |
1 ks | |
150 ml | |
1 PL | |
2 PL | |
hrsť | |
Postup:
- 1
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a okoreníme. Kým sa cibuľa restuje, zvlášť na panvici sprudka opečieme mäso a odložíme na teplé miesto. Keď je cibuľa svetlohnedá, pridáme pretlak a chvíľu pomiešame. Do hrnca pridáme mäso, nové korenie, podlejeme vínom. Necháme odpariť alkohol a prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame ideálne vývarom alebo vodou.
- 2
Približne pol hodiny pred dovarením k mäsu pridáme sušené brusnice. Z pretlaku a vína je omáčka mierne kyslá, záleží aké máte brusnice, ak nie sú dostatočne sladké, do omáčky pridáme škoricový cukor.
- 3
V studenej vode rozmiešame hladkú múku a pridáme do omáčky poprípade zotrieme uvarený zemiak za občasného miešania necháme prevariť 10 minút (na zahusenie). Máme hotovo.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-na-vine-s-brusnicami-/83464-recept.html
upravené: vape