Hovädzina na provensálsky spôsob fotorecept
Hovädzina na provensálsky spôsob fotorecept

Foto: afataga
Recept som našla v mojej hlave :-), Bembo Ty pretlak nemusíš dať :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny:
1 kg (alebo krk) | |
3 PL | |
3 ks | |
3 strúčiky | |
3 ks | |
1 PL (nemusí byť) | |
2 PL (nemusí byť) | |
2 ČL | |
podľa chuti | |
0,7 litra |
Postup:
- 1
Natrhala som bylinky, chilli a pridala cesnak a nechala som si všetko nakrájať na drobno, cesnak na plátky
- 2
Zatiaľ som očistila mäso, nakrájala na plátky a prudko som opekala asi na 2 PL masti, len krátko, asi 2 min. z každej strany ako na steak, opekala som rovno v hrnci, v ktorom to nakoniec celé pôjde do rúry
- 3
Mäso som opekala postupne a dávala do misky
- 4
Vybrala som maslo s medvedím cesnakom, kto nemá, nedá
- 5
Do hrnca som pridala cibuľu nakrájanú na 1/4 kolieska, chvíľu som prudko restovala, kým chytila trochu farbu
- 6
Do cibule sa prudko zarestovala pretlak a brusnice, pridala som nakrájaný cesnak, chilli, mackove maslo a všetky bylinky
- 7
Naliala som trochu vína, teraz som dala soľ a korenie, víno som dolievala postupne po troške, aby sa mi to celé neprestalo variť, omáčka je hotová
- 8
Do omáčky som vrátila opečené mäso aj so šťavou, ktorú časom pustilo
- 9
Dala som zakryté do rúry na 150° na 3 hod., nerada sa chválim, ale naozaj to bolo výborne, síce som sa trochu vyhriala pri sporáku, ale za tú pol hodinku to stojí, potom sa to už robí samo
- 10