Veľmi rýchly a chutný obed, kde základ tvorí cibuľka a šampiňóny.
Karé na cibuľovej omáčke Zdroj: iStockphoto
Karé si pokrájame na plátky, jemne naklepeme a na jednom kraji nakrojíme, aby sa pri pečení mäsko neskrútilo.
Pripravené kúsky osolíme a okoreníme a prudko opražíme z každej strany na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a dáme bokom.
Do panvice pridáme ešte troška oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cukor. Necháme skaramelizovať a pridáme nakrájané šampiňóny a celé korenie.
Mäso vložíme naspať k cibuľovej omáčke, podlejeme trochou vody a dochutíme soľou a korením podľa potreby. Zakryjeme a dusíme, kým mäsko nezmäkne.
Na záver zjemníme maslom.
Podávame s parenou zeleninou alebo zemiakovu kašou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8414/kare-na-cibulovej-omacke/