Medová krkovička pečená v pive
13. 10. 2023

Medová krkovička pečená v pive
Suroviny:
4 plátky
krkovička s kosťou
3 ks
cibuľa
2 lyžice
med
2 lyžice
teriyaki omáčka
2 lyžice
dijonska horčica
50 ml
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
2 lyžice
kečup
250 ml
svetlé pivo
chilli papričku nakrájanú nadrobno
čerstvo mleté čierne korenie
soľ podľa chuti
Postup receptu:
-
Všetky suroviny na marinádu vymiešame v miske, v ktorej potom budeme mäso marinovať cez noc. Plátky krkovička umyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a poriadne ju do mäsa votrieme. Nádobu uzavrieme a necháme do rána odpočívať v chladničke.
-
Cibuľu nakrájame na kolieska, polovicu vyskladáme do pekáča, vložíme mäso, zasypeme zvyškom cibule, podlejeme časťou piva, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 200 st. Pečieme cca 40 minút, priebežne podlievame pivkom.
-
Potom zložíme pokrievku a dopekáme na ďalších cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme.
-
Podávame s akokoľvek upravenými zemiakmi. My sme k tomu mali zemiakovú kašu.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Zdroj: https://najrecept.sk/recept/medova-krkovicka-pecena-v-pive-r2587