Mexický guláš so syrom
Mexický guláš so syrom

Foto: archaa
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g alebo zadné | |
80 g alebo olej | |
2-3 ks | |
2 ČL | |
1/2 ČL | |
1 ČL zarovnaná | |
2 PL | |
2 strúčiky | |
1/4 l | |
100 g | |
3 PL | |
100 g |
Postup:
- 1
Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky,cibuľu najemno.
- 2
V hrnci rozpálime masť alebo olej, opražíme do sklovita cibuľku, vložíme mäso a orestujeme z každej strany.Potom poprášime múkou a ešte porestujeme. Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vývar až bude mäso ponorené. Pridáme majoránku a kečup,premiešame a takto prikryté dusíme, kým maso nezmäkkne.
- 3
Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vývarom. Keď je mäso mäkké ešte dochutíme a pridáme sterilizovaný hrášok. Podávame s ryžou a posypané strúhaným syrom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/mexicky-gulas-so-syrom/41304-recept.html