Námornícke hovädzie mäso s tarhoňou
Námornícke mäso
Chutné jedlo nenáročné na prípravu. Možnože poteší tých, ktorí neradi zahusťujú múkou, či solamylom.
porcie
príprava
Suroviny:
600 g, bravčové(najlepšie zo stehna) alebo | |
3 - 4 ks | |
5 - 6 PL, (najlepšie ostrý) | |
1 ks,(al.veľký pretlak) | |
1 - 2 | |
alebo sterilizovaný | |
na posypanie | |
podľa potreby |
Postup:
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso nakrájame na rezance a pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme a restujeme. Keď pustí šťavu, pridáme paradajkové pyré a pikantný kečup podľa chuti. Podľa potreby prilejeme trochu vody. Vajíčka uvaríme natvrdo, pokrájame a pridáme k mäsu. Omáčku zahustí po rozvarení žĺtko z vajíčka, preto ak sa nám zdá byť riedka, pridáme ešte ďalšie vajce. Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú šunku a hrášok. Podávame s varenou tarhoňou alebo ryžou, pred servírovaním môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/namornicke-maso/12624-recept.html
upravené: va-pe