Pečené údené koleno na kyslej kapuste
Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené fotorecept

Foto: kvakac
príprava
na 130 - 200 °C
Suroviny:
veľké | |
1 kg | |
800 ml |
Postup:
- 1
Do pekáča dáme na dno kyslú kapustu. Na to údené koleno a okolo neho ešte kapustu. Nalejeme ovar. Zakryjeme a vložíme do rúry. Rúru zapneme na 130 °C na 200 minút. Nesolíme, kapusta a koleno je slané dosť.
- 2
Po tej dobe vrch pekáča dáme preč a ešte pečieme 50 minút na 200°C, za stáleho polievania mäsa. To aby neprihorelo, ale sa pekne opieklo. Potom vytiahneme a necháme chvíľu ochladnúť. Dlhšie nevydržíte.
- 3
A dávame na tanier mäso, kapustu, feferóny, chren, horčicu a chlieb. Takto to máme veľmi radi. Hneď sme pri stole, netreba ponúkať.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/obycajne-udene-koleno-na-kyslej-kapuste-upecene-fotorecept/73472-recept.html