Údené mäso s čerešňovým kompótom
Údené mäso s čerešňovým kompótom
Potrebujeme: údené mäso nakrájané na hrubé plátky, kúsok masla, 1 cibuľu, 350 g vykôstkovaných čerešní (môžu byť aj z kompótu), 2,5 PL červeného vinného octu, trochu práškového cukru, soľ, korenie, estragón
Postup: V panvici rozpustíme maslo, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej čerešne, ocot, asi dve lyžice cukru, soľ, mleté čierne korenie a zmes podusíme najskôr prikrytú a potom odkrytú, aby sa vyparila všetka tekutina. Mala by nám zostať hustá zmes, ktorú ochutíme estragónom a budeme podávať k pečenému údenému mäsu.
Hrubé plátky údeného môžeme opiecť na grile, alebo v grilovackej panvici, predtým nezabudneme narezať okraje, aby sa nám celé nestočilo.
Zdroj: https://korzar.sme.sk/c/22047321/varime-s-korzarom-fasiangove-speciality-vypecky-na-pive-a-jablkach-udene-s-ceresnami.html