Výpečky na čiernom pive a jablkách
Výpečky na čiernom pive a jablkách
Potrebujeme: cca pol kg bravčového bôčika, 1 kg bravčového stehna, 3 väčšie cibule, 2-3 jablká, 8 strúčikov cesnaku, pol litra čierneho piva, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, celú rascu
Postup: Mäso nakrájame na kocky a rovno ho dáme do zapekacej misy. Cibuľu nakrájame na polkolieska, cesnak na plátky a pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť
Potom mäso podlejeme pivom, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Približne po hodine a pol pridáme jablká nakrájané na polmesiačiky a mäso už odkryté dopečieme.
Zdroj: https://korzar.sme.sk/c/22047321/varime-s-korzarom-fasiangove-speciality-vypecky-na-pive-a-jablkach-udene-s-ceresnami.html