Horčicovo-medové kuracie prsia
Horčicovo-medové kuracie prsia
Foto: hoorus
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g (rezne) | |
3 PL | |
2 PL | |
3 dcl | |
PP | |
PP | |
PP | |
1 ČL |
Postup:
- 1
Mäso nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do nádobky, do ktorej pridáme horčicu, med, citrónovú šťavu a 1 dcl piva. Posolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Pomiešame a necháme stáť asi 10-15 minút.
- 2
Nakoniec opečieme na vopred vyhriatej panvici (s olivovým olejom) asi tak 15 minút (prípadne môžeme dusiť na vode vo vlastnej šťave ak nechceme vyprážané). Pivo, ktoré nám zvýšilo pridávame tak, aby omáčka ostala vždy riedka.
- 3
Recept je jednoduchý, nie je náročný na suroviny ani na čas. Ako prílohu som použil dusenú ryžu, no hodia sa k nej aj zemiaky rôznych typov.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/horcicovo-medove-kuracie-prsia/16960-recept.html
upravené: vape