Kuracie prsia s hruškou
11. 7. 2023
Rýchly fit obed za 20 minút: Kuracie prsia s hruškou

Jabĺčka a hrušky nám už dozreli a okrem klasických koláčov si z nich môžeme pripraviť aj rôzné recepty s mäsom. V tomto recepte sú použité kuracie prsia, ku ktorým sa veľmi hodí sladká chuť ovocia. Recept je jednoduchý a rýchly, čo pri varení veľmi oceňujem. A určite aj ty. Pripomína mi nedeľné kura z detstva, kedy sa vždy podávalo s ryžou a domácim kompótom, no táto verzia je zdravšia a rýchlejšia. Ako prílohu som použila kuskus, ktorý je jemný a tak skvelo vynikne chuť hrušiek. Poď ho vyskúšať tiež. ;-)
Doba prípravy: 20 minút
Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 lyžice olivového oleja
- 500 g kvalitných kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- grilovacie korenie podľa chuti
- 4 väčšie hrušky
- 150 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 1 lyžicu kvalitného masla
- čerstvý rozmarín
Ako budeme postupovať?
1. Na väčšej panvici rozohrejeme olivový olej.
2. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na tenké plátky, osolíme a okoreníme ich z každej strany
3. Pridáme ich na panvicu, kde už máme horúci olej a opečieme z jednej strany 4 minúty.
4. Zatiaľ si nakrájame hrušky na plátky.
5. Otočíme prsia na druhú stranu a na panvicu pridáme aj nakrájané hrušky.
6. Pridáme biele víno a necháme odpariť alkohol, to je cca ďalšie 4 minúty.
7. Do zmesi pridáme trstinový cukor, vtedy sa nám vytvorí čosi ako sirup.
8. Na koniec už len pridáme maslo a necháme omáčku troška zhustnúť (2-3 minúty).
9. Ozdobíme troškou rozmarínu a podávame s uvareným kuskusom.
TIP: Namiesto hrušiek môžeme použiť aj jablká, prípadne použiť kombináciu oboch. Na spestrenie môžme pridať aj hrozienka alebo sušené brusnice.
2. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na tenké plátky, osolíme a okoreníme ich z každej strany
3. Pridáme ich na panvicu, kde už máme horúci olej a opečieme z jednej strany 4 minúty.
4. Zatiaľ si nakrájame hrušky na plátky.
5. Otočíme prsia na druhú stranu a na panvicu pridáme aj nakrájané hrušky.
6. Pridáme biele víno a necháme odpariť alkohol, to je cca ďalšie 4 minúty.
7. Do zmesi pridáme trstinový cukor, vtedy sa nám vytvorí čosi ako sirup.
8. Na koniec už len pridáme maslo a necháme omáčku troška zhustnúť (2-3 minúty).
9. Ozdobíme troškou rozmarínu a podávame s uvareným kuskusom.
TIP: Namiesto hrušiek môžeme použiť aj jablká, prípadne použiť kombináciu oboch. Na spestrenie môžme pridať aj hrozienka alebo sušené brusnice.



Prajem ti dobrú chuť! :-)
Zdroj: https://fitshaker.sk/rychly-fit-obed-za-20-minut-kuracie-prsia-s-hruskou