Kuracie prsia s jablkami a vínovo-karamelovou omáčkou
Kuracie prsia s jablkami a vínovo-karamelovou omáčkou
porcie
príprava
Suroviny:
2 - 3 ks | |
1 ks | |
1 dl | |
2 - 3 PL | |
1 - 1,5 ČL | |
Postup:
- 1
Najskôr treba očistiť kuracie prsia, osoliť, pridať čierne korenie a mierne preklepať cez fóliu. Na panvici rozpustiť viac masla a orestovať kura z oboch strán. Keď chytí farbu, priliať trochu vody a podusiť. Po pár minútach ešte chvíľu nechať bez pokrývky, kým sa šťava trochu zredukuje. Vybrať mäso.
- 2
Do tej istej panvice nasypať rovnomerne cukor a po chvíľke keď už cukor karamelizuje pridať maslo. Keď sa rozpustí, pridať na tenkú plátky nakrájané a ošúpané jablko. Jablko opražiť z oboch strán, posypať škoricou a zaliať vínom. Omáčku necháme pár minút podusiť. Odokryť, pridať v troche vody rozpustený škrob a miešať (farba omáčky môže ísť od svetlých až po tmavé odtiene hnedej, netreba sa orientovať podľa fotky). K tomuto receptu si robievam vždy krokety, ale myslím že sa k tomu hodia aj varené alebo opekané zemiaky a pod.
- 3
Na tanier dáme kuracie prsia, na ne poukladáme kúsky jablka a nakoniec polejeme vínovo-karamelovou omáčkou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-s-jablkami-a-vinovo-karamelovou-omackou/13393-recept.html