Kuracie prsia s mätovo-petržlenovou salsou a bulgurom
29. 1. 2024
Kuracie prsia s mätovo-petržlenovou salsou a bulgurom
27. apr 2021
45 min
2 porcie
Obed alebo večera na štýl raz, dva, tri a hotovo sú tie ideálne pre mňa. Chutné a rýchlo hotové recepty sú veľmi obľúbené aj medzi našimi Fitshakeráčkami, preto si určite pochutíš aj na tomto.
Potrebujeme:
200 g celozrnného bulguru
morskú/himalájsku soľ
mleté čierne korenie
2 kuracie prsia
1 cibuľu
2-3 lyžice olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate
lístky z 3-4 vetvičiek mäty
trochu citrónovej šťavy
Ako na to?
1
Do menšieho hrnca dáme variť bulgur, na 200 g bulguru potrebujeme 400 ml vody. Bulgur osolíme a okoreníme a necháme 20 minút variť.
2
Pripravíme si kuracie prsia, nakrájame ich na kocky alebo prúžky.
3
Na panvicu dáme cibuľku nakrájanú nadrobno, opečieme ju dozlatista s troškou olivového oleja.
4
Pridáme kuracie prsia a sprudka opražíme. Mäso osolíme a okoreníme a necháme opekať.
5
Umyjeme si petržlen a mätu. Natrháme ich na menšie kúsky a dáme do mažiara spolu so soľou (najlepšia hrubozrnná ) a korením, poriadne podrvíme.
6
Pridáme olej a citrónovú šťavu podľa chuti a zamiešame.
7
Podávame s bulgurom poliate salsou.
Tip: Ak máš chuť na inú prílohu, určite si ju dopraj. Bulgur môžeš zameniť napríklad za grilovanú zeleninu, natural ryžu alebo opečenú tortilu. Salsu si môžeme pripraviť aj v mixéri. Mäsko možno nakrájať na väčšie kusy a namáčať si ho v salse.