Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Foto: frommykitchendotcom
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CbiF-4hqhtc/
na 200 °C
Suroviny:
4-5 ks | |
2 ks | |
pár vetvičiek |
Postup:
- 1
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc. Šťavu z jedného pomaranča vytlačíme, pridáme trochu oleja, sladkú červenú papriku, soľ, korenie, cesnakové korenie, tymian a trochu rozmarínu. Pridáme mäso, premiešame a necháme prikryté v chladničke prenocovať.
- 2
Rúru predhrejeme na 200 °C, stehná poukladáme do pekáča a prilejeme aj marinádu. Pomedzi mäso dáme pár nakrájaných kúskov pomarančov a pridáme 1-2 vetvičky rozmarínu. Pečieme asi 30-40 minút prikryté a potom odkryté až kým mäso nebude hotové.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna-v-pomarancovej-marinade/82880-recept.html