Kuracie stehná zapekané s jablkami a medom
Kuracie stehná zapekané s jablkami a medom
Foto: olinecka
Rýchly obed, kedy si pripravíme polievku aj hlavné jedlo. Vhodné pre nečakanú návštevu.
príprava
na 200 °C
Suroviny:
5 - 6 ks (podľa počtu osôb) | |
podľa potreby | |
podľa chuti | |
podľa chuti | |
Ryža | |
na dochutenie | |
Šalát: | |
(alebo trstinový) |
Postup:
- 1
Kuracie stehná umyjeme a vložíme do hrnca, povaríme 25 - 30 v polievke, vyberieme.
- 2
Zapekaciu misu vymastíme olejom (prípadne podlejeme vodou ak budeme dusiť vo vlastnej šťave a nechceme používať olej) a rozložíme stehná, ktoré posypeme korením na kura, soľou, čiernym korením. Podlejeme slepačím vývarom. Počas pečenia podlievame vývarom, asi 15 minút pred dokončením pridáme rozštvrtené jablká, vrch kuracích stehien pokvapkáme medom.
- 3
Upečieme do zlatista, pečieme na 200 stupňov 45 - 50 minút.
- 4
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pridáme soľ predvaríme. Vodu zlejeme, zapekaciu misu vymastíme olejom, vysypeme zemiaky, ktoré osolíme a posypeme korením na americké zemiaky. Upečieme do zlatista. Podávame podľa seba.(Namiesto zemiakov môžeme podávať ryžu). Ja som dnes pridala mrkvový šalát z jemne nastrúhanej mrky ochutenej cukrom a citrónovu šťavou. Dobrú chuť
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna-zapekane-s-jablkami-a-medom-a-americke-zemiaky/69075-recept.html
upravené: vape